NU HIER VERKRIJGBAAR, SLECHTS € 12,50

KOUD BLOED 25

Met trots presenteren we u het 25ste nummer van Koud bloed. Een jubileum gehaald zonder enige vorm van subsidie. Dank aan alle abonnees, kopers van losse nummers, en lezers. Dankzij jullie bestaat Koud bloed. Maar om te kunnen blijven bestaan hebben we wel meer abonnees nodig. Daarom: blijf bij ons, steun ons, maak reclame voor ons (op Twitter en Facebook, en bij vrienden en collega´s) en probeer ons zo veel mogelijk abonnees te bezorgen. Met het kaartje in dit blad en via www.koudbloed.nl is dat een fluitje van een cent.

            Wij zorgen intussen voor de inhoud. En die staat ook dit nummer weer als een huis. Paul Vugts is en blijft onze gids in de ondoorgrondelijke Amsterdamse onderwereld met zijn vele vetes en liquidaties.

            Weert Schenk opent weer een dossier van de Dienst Landelijke Recherche en biedt ons deze keer een inkijkje in de schemerwereld van de escort. Een wereld die altijd wat meer glans heeft gehad dan die van de gewone raamprostitutie, maar waar net zoveel misstanden blijken te heersen.

            Apart is het verhaal van Marnix Brendel. Waar de een sigarenbandjes of vinyl verzamelt, is hij op jacht naar maffia-parafernalia. Hij gunt de lezers van Koud bloed een blik op zijn topstukken.

            Joost van der Wegen stelt de vraag of de dood van de 23-jarige Eline Melters uit Urmond wel zelfmoord was. Wat was de rol van haar vriend? Na jaren heeft de politie eindelijk besloten de zaak opnieuw te gaan onderzoeken.

            En dan hebben we nog fraaie historische verhalen van Steffie van den Oord en Marcella van der Weg. Jan Libbenga concludeert dat de bankoverval vrijwel uit Nederland verdwenen is. Hoe komen boeven nu aan hun geld?

            Tot slot de gebruikelijke columns en de misdaadstrip, waarmee ook nummer 25 tot de nok is gevuld met waar het in het leven allemaal om draait: mooie verhalen.

 

Siem Eikelenboom & Marie-Anne van WijnenNeem een abonnement
Toon inhoudsopgave
Toon fragment
Bestel een los nummer