Rapportage


‘Meten is weten’ en dus is rapportage erg belangrijk om te weten waar en wanneer je als uitgever moet bijsturen. Dat kan gaan over abonnementen of over omzet en zelfs over data. Alle rapportages zijn door middel van downbloads zelf te downloaden op elk gewenst moment in te zien en samen te stellen. Uiteraard is alles in het Nederlands en makkelijke te begrijpen. Bij elke rapportage kan je doorklikken naar de onderliggende gegevens en data zodat je altijd kan controleren en ook zelf verder kan bewerken in bijvoorbeeld Excel en draaitabellen maken. Sommige rapportage zijn voorzien van grafieken zodat het nog makkelijker is om de rapportages te interpreteren. Ook is het mogelijk om zo bestanden te maken voor (eMail) marketing campagnes. Er zijn drie rapportage categoriën ; abonnementen, financiën en overige

               

Abonnee- abonnementenrapportage         

De stand van het aantal (nieuw) abonnees is het fundament van een tijdschrift en dus is het erg belangrijk om te kunnen volgen wat de aanmeldingen zijn en ook de opzeggingen (afmeldingen). De abonnementenrapportage bestaat in principe uit;  nieuwe abonnement aanmeldingen met daarbij natuurlijk de ‘oorzaak’ van de aanmelding, opzeggingen, proefabonnementen en aflopende proefabonnementen. Om je als abonnee aan te melden, al dan niet n.a.v. een actie, moeten een aantal gegevens worden gevraagd van de abonnee. Deze gegevens worden als het ware in een scherm onder elkaar gezet. Een rapportage over de duur van een abonnementen mag natuurlijk niet ontbreken en is de duurzaamheid van de abonnementen te zien en zijn acties te bepalen.


                

Financiële rapportage    

Ontvangen betalingen zijn natuurlijk belangrijk zodat je kunt controleren met de bankafschriften. In deze rapportage kan je alles instellen en zien, zoals; wie, wanneer, soort betaling, bedrag en nog veel meer. Als er betalingen zijn gedaan ontstaan er journaalposten die voor de eigen administratie en boekhouding belangrijk zijn. Omzetrapportages zijn daarnaast natuurlijk ook van groot belang kan je allerlei omzetten zien van een tijdschrift of per uitgever, zoals; omzet a.g.v. facturatie, wanbetaling, terugbetaling, gratis enz.


 Overige rapportage                        

In deze rapportagecategorie kan de uitgever diverse rapportages zien en samenstellen. Het gaat hier om datarapportages, maar ook om rapportages over verzendingen en bezorgklachten. Ook bestellingen behoort tot de mogelijkheden en ziet u in dit overzicht welke (losse) bestellingen er zijn m.b.t. bijvoorbeeld cadeau’s, boeken of na-leveringen. Verzendrapportages zijn belangrijk omdat het voorkomt dat het aantal verzonden anders is dan het aantal abonnees a.g.v. bijvoorbeeld na-zendingen, gratissen e.d. De oplage verloop (incl. prognose) rapportage laat zien hoe groot de oplage moet zijn en hoe die is gekrompen of gestegen. Ook de rapportage voor het oplage instituut (HOI) is een standaard rapport.